En konfirmationsfest er en stor ting. For konfirmanden er det i øjeblikket det absolut vigtigste, som der er sket for dem – nogensinde.
Man siger også, at det er efter konfirmationen, at de unge mennesker træder ind i de voksnes rækker.
At være konfirmand er for nogen noget, som de har valgt til eller fra, og for andre er det noget, som de ikke har skulle tænke så meget over, da det ligger i familien at blive konfirmeret.

Hvilken slags fest skal det være

Når du i din planlægning har besluttet dig for hvilken slags fest, som du vil holde, så er næste step på vejen at få booket og bestilt alle de ting, som passer til netop din fest.
Invitationer skal sendes ud, drinksene skal vælges, lokationen skal bookes, og alt diverse til festen skal bestilles hjem i god tid.
Om du har besluttet dig for at holde havefest i din egen have, eller om du har booket et fint lokale, så er det altid lækkert, hvis du har gjort noget ud af det og sat dit eget præg på festens lokation og indbydelser.

Det er ikke særlig udbredt, at der er et decideret tema til en konfirmationsfest, men det er meget normalt at det er i ånden for konfirmanden. Der kan altså derfor godt være et lyserødt tema, som går igen ved bordkort og indbydelser, hvis konfirmanden er meget glad for lyserød f.eks.

Vær tro mod dig selv, og skab et univers, som passer til hovedpersonen til festen. Du kan finde en masse inspiration til udsmykningen og tema på både Instagram og Pinterest.

Hvis du er i god tid, så er det også altid en god idé at fortælle dine nærmeste, at du planlægger at holde fest, så de kan sætte kryds i kalenderen, og dermed har mulighed for at komme til din fest.

 

En dag du sent vil glemme

Rigtig mange ser tilbage på dagen for deres konfirmation med et smil på læben. Det er den første store fest, som man kan huske hvor, at man er midtpunktet. Der er pænt tøj, pæne sko, mange og ikke mindst store gaver, taler, sange og masser af god mad og grin.

Det er derfor også en dag, som du gerne vil lægge din tid og energi i, når den skal planlægges.
Det kan ikke siges nok. De bedste fester, og dem som vi har klarest i vores erindringer, er dem som er de mest gennemførte.

Konfirmationen er dog meget mere end dyrt lækkert tøj og gaver. Det repræsenterer en årgang fra barn til voksen, og var i gamle dage meget vigtig. I dag er der ikke lige så meget ansvar med til at blive konfirmeret.
Man går dog stadig ind i Guds hus og bekræfter sin tro, og det er noget, som man skal huske at tage seriøst og respektere. Måske betyder religion ikke så meget for selve konfirmanden. Men det gør det helt sikkert for bedsteforældrene og forældrene. Det er nemlig det første store og aktive valg, som de unge mennesker skal tage.

 

Fest derhjemme

At holde en fest derhjemme kan være en god måde at spare en masse penge på, hvis man ikke har planer om at invitere en hel masse. Derudover så kan det være en god måde at sikre sig på, at man får færdiggjort alle de projekter i huset, som man har. En tilbygning til huset eller at få færdiggjort gangen i huset kan altså være en god motivation for at holde festen hjemme, og kan komme til at være nyttig i forbindelse med festen.

Derudover så er det for mange også hyggeligt og lidt mere personligt, hvis man holder festen i vante omgivelser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *